24 Eylül 2007 Pazartesi

BESMELE



"Besmele her kitabın anahtarıdır"

İnsan her an birşeye başlıyor.

Güne başlıyor, yemeğe başlıyor, seyahate başlıyor, namaza başlıyor, işe başlıyor.

Her başlangıç, yanında bir umudu besliyor. Ve o umutların bizi bir yerlere ulaştırmasını bekliyoruz.

Her meşru işe başlarken, Allah'ın adını katarak başlamak, "Bismillahirrahmanirrahim" demek, o işten umulan hayrı çoğaltır. "Her ne iş ki, Besmelesiz başladı, o güdüktür" buyurmuştur Peygamber Efendimiz (sav)... Mesela, şeytan; Besmelesiz başlanan her yemeği kendi hakkı sayarmış.

Başlarken "Bismillah" başarı duasıdır. Yaradan'a sığınmak, kul olarak aczini ifade etmek ve bir anlamda "Sen olmazsan Ya Râb!" demektir.

Besmeleyi çoğaltın, Besmeleyi tavsiye edin ve yayın... Etrafınıza, ailenize...

Çocuklarınıza en önemlisi.

Su içerken, yatarken, kalkarken, dersine başlarken, okula giderken, yemek yerken...

Onlara da öğretin, mahrum kalmasınlar, Kolaylaştıranın Rahmetinden.

Dua ile... Bismillahirrahmanirrahim İnşaallah...

1 yorum:

Yavuz Selim on 28 Eylül 2007 00:10 dedi ki...

Elhamdulillah.
Dekolte'nin, gömlek çıkarmanın trend ve konsept edildiği, iç'e ait hiçbir şeyin kabul görmediği bir zamandayız. Dışa ait herşeyin salt isim olarak bile iyi geldiği, yerli isim, marka taşıyan ürünlerin rağbet görmediği ve yenilgi psikolojisine giren yığınların fevc fevc kontra bir hicrete kalktığı limanlardayız.
Her türlü erdem, onur, namus ve ahlaka dair kılığın (duruşun) sıyrılıp atıldığı, insan'dan maymuna tersine bir evrimin kutsandığı bir dönemdeyiz.
Atılan okların hedefine vardırıcısı ve söylenen sözlerin kalblere tesir ettiricisinin unutulduğu dönemde "O" dostlarını yazıyor hamdolsun. Vefanın ve gerçek dostun kim olduğunu bilmek isteyenlere müjde olarak hamdolsun. İşte böyle bir hamd ile başladık yorumumuzun başına. Dostlarını yazanın, dostları olmaya aday birkaç iyi kardeşin serdettiği düşüncenin hemde BESMELE ile hayata geçtiğini görmenin bir şükrü bu ELHAMDULİLLAH.
Ve "hayra yönelik her iş'in Besmele, Hamdele veya Salvele ile başladığı"nı söyleyen Aleyhisselatu vesselam efendimizin müjdesine mazhar olması temennisi ile Besmele'yi yazan Ebu Taha kardeşime yorum olarak bende Hamdeleyi yazmak istedim. Umulur ki bir dost da salveleyi ekler.

Jazakallahu Khayr